#ZostańWDomu i wesprzyj lokalnych producentów z obszaru działania LGD „ZIELONE SIOŁO”

8 kwietnia 2020 | Aktualności, Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Producenci lokalnej żywności z obszaru działania LGD „ZIELONE SIOŁO”, w dobie pandemii koronawirusa, starają się kontynuować działalność. Oferują możliwość zamówienia telefonicznego swoich produktów oraz pysznych dań z dostawą do domu lub odbiorem osobistym.

LGD „ZIELONE SIOŁO” zachęca do wspierania członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, gospodarstw rolnych, ekologicznych i agroturystycznych. Ich oferta to nie tylko bogaty wybór, ale też gwarancja wysokiej jakości. Produkty oraz dania oferowane przez producentów, są wyjątkowe, sporządzane na bazie lokalnych surowców, w oparciu o tradycyjne receptury.

Gospodarstwo Pasieczne Mirosława Pędzicha w Komorowie

oferuje następujące rodzaje miodów: wielokwiatowy, lipcowy, leśny, wierzbowo-mniszkowy, malinowy, gryczany, kurpiowski.

tel. 793 768 979

Firma FAMIGO oraz Gospodarstwo Ekologiczne Mariusza i Grażyny Farat w Rososzy

oferują ekologiczne gęsi, indyki, kaczki, kurczęta, mięso mielone z indyka, mięso mielone z kurczaka, podroby z indyka, podroby z kurczaka, ogórki kiszone, sałatki owocowe, sałatki warzywne, kapustę kiszoną, dżemy i powidła, pierogi w wielu smakach tj. ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, z serem.

tel. 509 101 075

Gospodarstwo agroturystyczne „Stary Młyn” i hodowla ryb Andrzeja Sosińskiego w miejscowości Ołtarze-Gołacze

oferuje wędzone pstrągi, jesiotry, szczupaki, liny, leszcze, sandacze i karpie.

tel. 515 235 619

e-mail: sosinskiandrzej1@gmail.com

Gospodarstwo Rolne Franciszka Keslera w Starym Lubiejewie

oferuje „Olej rzepakowy Keslera”.

tel. 604 561 423

Gospodarstwo Ekologiczne Anity i Mariusza Mierzejewskich w Wiśniewie

oferuje ser biały z mleka krowy rasy polskiej czerwonej, ser podpuszczkowy MOCEK z mleka krowy rasy polskiej czerwonej, świeże mleko, śmietanę zawierającą ok. 25 % tłuszczu.

tel. 607 560 209, 698 439 366

e-mail: anita-mierzejewska@wp.pl

Ponadto:

Usługi Gastronomiczne „WIKTORIA” w Kańkowie

oferują tradycyjną polską kuchnię oraz potrawy regionalne.

tel. 692 933 426

Gospodarstwo Agroedukacyjne Zofia i Jerzy Kolanowscy w Glinie

oferuje wyroby z mleka koziego tj. jogurty naturalne, jogurty owocowe, twarożek z ziołami prowansalskimi, twarożek z kozieradką, twarożek z czosnkiem oraz świeże mleko.

tel. 510 833 733

Gospodarstwo Agroturystyczne „Bocianie Gniazdo” Ewy i Andrzeja Rudo w Prostyni

oferuje tradycyjne potrawy regionalne oparte na świeżych, zdrowych i ekologicznych produktach.

tel. (29) 644 90 63, 698 517 160

Gospodarstwo Rolne Krzysztofa Kietlińskiego w miejscowości Zakrzewo Kopijki

oferuje ser twarogowy, ser podpuszczkowy, ser żółty, mleko, zsiadłe mleko, serwatkę, tradycyjny sernik.

tel. 665 376 298

Gospodarstwo Agroturystyczne „Kozie Sioło” Marty Deniszewskiej w Prostyni

oferuje potrawy regionalne, wyroby z mleka koziego (sery, twarogi), pierogi z kozim serem, jaja od kur z wolnego wybiegu.

tel. (29) 644 91 88, 519 136 370

Skip to content