Tradycyjnie, jak co roku LGD „ZIELONE SIOŁO” zgłosiła potrawy i wypieki przygotowane przez producentów tradycyjnej żywności z obszaru LGD na Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Do XVI edycji Konkursu za rok 2022 zgłosiliśmy następujące wyroby:
– Bułkę drożdzową p. Anny Stpiczyńskiej z miejscowości Tymianki-Moderki (gm. Boguty-Pianki),
– Miód słonecznikowy p. Tomasza Dąbrowskiego z „Pasieki nad Bugiem” w Kiełczewie (gm. Małkinia Górna),
– Sodaki KGW w Tymiankach Buciach (gm. Boguty Pianki),
– Tort serowy p. Agaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki-Szklarze (gm. Boguty-Pianki).
Jutro odbędzie się posiedzenie Kapituły Konkursu dla producentów indywidualnych. Trzymamy kciuki !!!!!
Dziękujemy za przygotowanie wyśmienitych potraw i produktów do zgłoszenia na Konkurs.