LGD „ZIELONE SIOŁO” wzorem lat ubiegłych po raz kolejny zgłosiła do Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego w kategorii „producenci indywidualni” produkty z obszaru działania Stowarzyszenia, tj.:
- „Faworki” – p. Anny Stpiczyńskiej z miejscowości Tymianki-Moderki,
- „Kiełbasę z białogrzbieta” – p. Tomasza Godlewskiego z miejscowości Strękowo-Nieczykowskie,
- „Pączki tradycyjne” – KGW w Tymiankach-Buciach,
- „Chleb Tymiankowski na zakwasie” – p. Agaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki-Szklarze,
- „Nalewkę z derenia „DERENIÓWKA” – p. Wioletty Nagórka z Ugniewa,
- „Mięsiwo w szkle” – p. Edyty Brzozowskiej z Ugniewa,
- „MIĘTÓWKĘ” – nalewkę z mięty – Kółko Rolnicze w Przyjmach k/Poręby,
- „Róże karnawałowe” – p. Małgorzaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki-Bucie.
Produkty będą rywalizowały w kategorii „Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne”, charakteryzujące się produkcją bez chemii, tradycyjną recepturą oraz surowcami pochodzącymi z rolnictwa ekologicznego lub rolnictwa zintegrowanego.
Wszystkim wytwórcom dziękujemy za przyjęcie zaproszenia do udziału w konkursie.