Zgłosiliśmy kolejne produkty na Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego

3 marca 2025 | Aktualności, Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

LGD „ZIELONE SIOŁO” wzorem lat ubiegłych po raz kolejny zgłosiła do Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego w kategorii „producenci indywidualni” produkty z obszaru działania Stowarzyszenia, tj.:

  • „Faworki” – p. Anny Stpiczyńskiej z miejscowości Tymianki-Moderki,
  • „Kiełbasę z białogrzbieta” – p. Tomasza Godlewskiego z miejscowości Strękowo-Nieczykowskie,
  • Pączki tradycyjne” – KGW w Tymiankach-Buciach,
  • Chleb Tymiankowski na zakwasie” – p. Agaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki-Szklarze,
  • Nalewkę z derenia „DERENIÓWKA” – p. Wioletty Nagórka z Ugniewa,
  • Mięsiwo w szkle” –  p. Edyty Brzozowskiej z Ugniewa,
  • MIĘTÓWKĘ” – nalewkę z mięty – Kółko Rolnicze w Przyjmach k/Poręby,
  • Róże karnawałowe” – p. Małgorzaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki-Bucie.

Produkty będą rywalizowały w kategorii „Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne”, charakteryzujące się produkcją bez chemii, tradycyjną recepturą oraz surowcami pochodzącymi z rolnictwa ekologicznego lub rolnictwa zintegrowanego.

Wszystkim wytwórcom dziękujemy za przyjęcie zaproszenia do udziału w konkursie.