W związku z realizacją projektu współpracy pn. „Promocja – Aktywizacja – Turystyka
– Ochrona Dziedzictwa”, realizowanego w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”
objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 mieszkańców obszaru LGD „ZIELONE SIOŁO”, LGD „Kurpsie Razem” oraz LGD „Zaścianek Mazowsza”
zapraszamy na warsztaty kulinarne,
które odbędą się w dniu 11 września br. o godz. 10.00
w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół im. Stanisława Staszica
Centrum Kształcenia Praktycznego w Małkini Górnej.
W ramach warsztatów zaplanowano:
- – wykonanie „Kugla” – potrawy lokalnej z obszaru działania LGD „ZIELONE SIOŁO”,
- – wykonanie „Fafernuchów” – ciastek z obszaru działania LGD „Kurpsie Razem”, wpisanych na listę produktów tradycyjnych,
- – wykonanie „Szlachcianki – jajecznicy z Troszyna” potrawy z obszaru działania LGD „Zaścianek Mazowsza”, wpisanej na listę produktów tradycyjnych.
Zgłoszenia na warsztaty przyjmowane będą do dnia 7 września 2018 r. do godz. 16.00
pod nr telefonu 602 778 363 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej: lgd@zielonesiolo.pl
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc o możliwości uczestnictwa decyduje kolejność zgłoszeń.
W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod nr telefonu: 602 778 363 lub 660 545 913.
Adriana Rukat
Prezes Zarządu