Samorząd Województwa Mazowieckiego ogłosił XX edycję Konkursu wiedzy w zakresie rolnictwa ekologicznego i produktu ekologicznego pn. „Smak ekologicznej żywności”.
CelemKonkursujestpodniesienie świadomości ekologicznej oraz wiedzy o środowisku, w tym wiedzy o pszczołach i dzikich zapylaczach, pobudzenie zainteresowania żywnością podwyższonej jakości, popularyzacja racjonalnego odżywiania z rozwijaniem wrażliwości na produkty ekologiczne i nisko przetworzone u dzieci i młodzieży szkolnej, podwyższenie wiedzy z zakresu żywności pochodzącej z Mazowsza, w tym produktów ekologicznych i mazowieckich produktów wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych.
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 15 marca 2023 r.
Szczegółowe informacje, w tym regulamin Konkursu oraz formularze zgłoszeniowe dostępne są na stronie: https://mazovia.pl/pl/konkursy/konkurs-smak-ekologicznej-zywnosci.html