W dniu 18 maja br. do Wydziału Rolnictwa, Żywności i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, dostarczyliśmy jak co roku potrawy i wypieki przygotowane przez producentów tradycyjnej żywności z obszaru LGD „ZIELONE SIOŁO” na Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.
Do XV edycji Konkursu zgłosiliśmy następujące smakołyki:
- „Kurczak faszerowany” p. Agnieszki Tymińskiej z miejscowości Tymianki-Bucie
(gm. Boguty-Pianki), - „Miód wielokwiatowy” p. Tomasza Dąbrowskiego z Pasieki nad Bugiem w Kiełczewie
(gm. Małkinia Górna), - „Rolada drobiowa z żurawiną” p. Eweliny Kamińskiej z miejscowości Tymianki-Adamy (gm. Boguty-Pianki),
- „Sok do picia z owoców bzu czarnego” p. Agaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki
-Szklarze (gm. Boguty-Pianki), - „Ciasto METROWIEC” KGW w Tymiankach Buciach (gm. Boguty Pianki),
- „Dynia marynowana” p. Anny Stpiczyńskiej z miejscowości Tymianki-Moderki
(gm. Boguty-Pianki), - „Fale Dunaju” p. Agnieszki Tymińskiej z miejscowości Tymianki-Skóry (gm. Boguty
-Pianki), - „Ciasto porzeczkowe” p. Joanny Dąbrowskiej z Kiełczewa (gm. Małkinia Górna),
- „Tort z kremami ciasteczkowymi” KGW w Kiełczewie (gm. Małkinia Górna).
Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za przygotowanie wyśmienitych potraw i produktów.