Od 2018 r. nie ustajemy w budowaniu Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze na naszym terenie i co roku staramy się o wpisanie na listę kolejnych wytwórców.
Z radością informujemy, że Sieć dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze na obszarze LGD „ZIELONE SIOŁO” powiększyła się o nowych członków. Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego zaakceptował nowe wnioski i wpisał kolejnych wytwórców unikatowych specjałów kulinarnych. Certyfikaty Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze otrzymali:
Pani Anna Gawlik właścicielka Gospodarstwa edukacyjnego Sielski Dom i Ogród z miejscowości Stara Złotoria (gm. Zaręby Kościelne), oferująca smakołyki kulinarne z dodatkiem lawendy tj.: lemoniada lawendowa, ciasteczka z lawendą oraz lawendowy syrop. Do ich wytwarzania używa składników swojej produkcji, lub od lokalnych, dbających o jakość dostawców,
Pan Tomasz Dąbrowski z Gospodarstwa Pasiecznego w Kiełczewie (gm. Małkinia Górna), specjalizujący się w produkcji wysokiej jakości naturalnych miodów tj.: miód wierzbowy, mniszkowy, wielokwiatowy, akacjowy, faceliowy, lipowy oraz miód spadziowy. Miody pozyskiwane są w pasiekach zlokalizowanych w rejonie czystym ekologicznie, z daleka od dróg i zabudowań, w pobliżu rezerwatu Mokry Jegiel.